jasa top up alipay 2

Cara Beli Dan Bayar Di Pinduoduo

Yea sekarang tiba masa nak tunjuk korang semua cara beli di Pinduoduo jangan risau walaupun app ni tak boleh tukar bahasa tetapi jika ikut step dengan betul tetap akan berjaya .

BACA JUGA: Cara bayar di taobao.com atau 1688.com?

Jika tak tahu barang apa yang nak beli boleh baca balik cara guna Pinduoduo dan ini saya dapat satu kupon yang bernila 5 Yuan ( kadang ada bagi ikut nasib juga ) dan saya nak guna beli ini satu produk yang cukup baik

Dalam kupon ni yang bernilai 5 Yuan dan saya telah pilih satu produk 8.91 Yuan dan jadi saya klik yang harga 8.91 Yuan dan ada nampak perkataan beli terus dapat potong 5 Yuan

Jadi paparan ini adalah menunjukan ada 2 pilihan nak beli satu atau nak pilih 3 tetapi saya cuma nak beli 1 botol dan selepas pilih kemudian klik button merah

Di paparan ni ada nampak 3 jenis pilihan untuk pembayaran

  • Melalui Wechat ( Jika wechat anda tak ada vefiry maka tak sesuai yang sini adalah verify Wechat China ) dan
  • Alipay ( Jika tak ada vefiry juga tak sesuai ) dan
  • ask someone to pay dan dalam tutorial ini saya adalah tunjuk cara dengan menggunakan Wechat dan anda cuma pilih di bahagian 3 dan klik button merah

BACA JUGA: SOMEONE TO PAY DAN TRANSFER ALIPAY

Dalam paparan ni ada nampak selepas tolak 5 Yuan cuma perlu bayar 3.91 Yuan dan masa ni klik button merah suruh kawan di Wechat untuk bantu bayar

Selepas itu adalah paparan Wechat dan cari Wechat admin smartho18 kemudian klik akan ke paparan yang seterusnya

Kemudian akan nampak yang seperti gambar di bawah dan anda perlu klik tulisan yang warna hijau admin akan terima dan bantu buat bayaran seperti di 1688 jadi mudah saja kan pembelian dan bayaran di Pinduoduo

Jadi bagaimana nak tahu barang sudah bayar ? barang sudah post ? mudah saja jika ada guna app 1688 lebih kurang sama ,maka pertama adalah ke icon yang ke 5 dan ada nampak yang ke 2 adalah menunjukan barang tunggu seller post dan yang ke 3 adalah barang sudah post dan tunggu sampai warehouse atau pun barang sudah sampai warehouse ada di bahagian ini

BACA JUGA: Cara register dan beli barang di Taobao

Jadi bagaimana beli barang di Pinduoduo ? Belum mahir ? Jangan risau sebab ada admin bantu dan di group VIP masih banyak info take time dan sabar belajar beberapa kali akan jadi mudah yea

Main Menu

Butuh bantuan! Chat aja
%d bloggers like this: